No more mister nice guy. (Boek)

11-07-2024

Het boek dat het begin was van mijn verandering. Het boek dat de aanzet was voor mij om te veranderen van "Een klein bang vogeltje" naar een zelfverzekerder man.

Een nice guy kan worden omschreven als een man die denkt dat hij niet oké is door zichzelf te zijn. Door conditionering door familie en maatschappij gelooft een nice guy dat de enige manier om geaccepteerd, geliefd, aardig gevonden te worden of dat zijn behoeften vervuld worden, is door te worden wie iedereen wil dat ze zijn. Een man die lijdt aan het Mr. Nice Guy-syndroom gelooft dat hij al zijn eigenschappen moet verbergen die waarschijnlijk negatieve reacties van de mensen om hem heen zullen oproepen.

De term nice guy wordt ook gebruikt om een ​​man te beschrijven die denkt dat hij recht heeft op een romantische relatie omdat hij aardig is. Volgens Dr. Robert Glover, de auteur van het boek No More Mr. Nice Guy, dwong dit recht nice guy's om geheime contracten te sluiten die gericht waren op hun genegenheid en vaak beledigd te raken wanneer de ontvanger van hun aardigheid de gevoelens niet beantwoordde.

De geheime contracten die nice guy's creëren, worden vaak een routekaart voor hun leven, wat er niet altijd toe leidt dat de nice guy krijgt wat hij wil. De goede persoon wordt gezien als iemand zonder alternatieven. Hij blijft dezelfde dingen doen en blijft vasthouden aan dezelfde gewoontes, ook al werken ze niet in zijn voordeel.